ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Από το 2019 προειδοποιούσαν τον Δήμο Λαρισαίων ότι «πνίγονταν» οι κάτοικοι της περιοχής ΑΤΑ!


 


 Από το 2019 προειδοποιούσαν τον Δήμο Λαρισαίων ότι «πνίγονταν» οι κάτοικοι της περιοχής ΑΤΑ!




Για ρεσιτάλ αδιαφορίας καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή Λάρισας κάτοικοι στην περιοχή του ΑΤΑ, οι οποίοι «πνίγηκαν» από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη. Με τη μεγάλη λεπτομέρεια όμως πως οι συγκεκριμένοι είχαν προειδοποιήσει και μάλιστα δύο φορές – τουλάχιστον – από το 2019 με επίσημα έγγραφα ότι θα πνιγούν, αλλά ουδείς τους έδωσε σημασία!

Το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή επισημάνθηκε με κάθε επισημότητα στις 4 Δεκεμβρίου του 2019 (!) δηλαδή τρία σχεδόν χρόνια πριν φθάσουμε στα τραγικά γεγονότα των περασμένων εβδομάδων.

Τότε, με επιστολή τους ομάδα κατοίκων από τις οδούς Ελευθερίου, Ψυχικού, Μελιβοίας, Δοξαρά κι Ανατολής ενημέρωνε τη ΔΕΥΑΛ ότι στο τέρμα της οδού Ελευθερίου «το υπάρχον αντλιοστάσιο ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ για την άντληση των ομβρίων υδάτων σε περίπτωση νεροποντής. Σε καταρρακτώδη βροχή, τα νερά στο δρόμο φτάνουν τα 70 εκατοστά, ενώ ορισμένες φορές μπήκαν και μέσα στα σπίτια μας.

Επιπλέον, δημιουργείται και Υγειονομικό πρόβλημα, διότι πετάγονται τα καπάκια των κεντρικών φρεατίων του αποχετευτικού και βγαίνουν τα λύματα των υπονόμων στο δρόμο ή μπαίνουν και στα σπίτια μας. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την άντληση του νερού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, διότι συμβαίνει και αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Σοκ και δέος στον Παγασητικό μετά τις διπλές πλημμύρες & τη μικροβιολογική επιβάρυνση!!!

OI KATOIKOI ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΑΝ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ…

Στην ίδια τους επιστολή μάλιστα, που φέρει αριθμό πρωτοκόλλου της ΔΕΥΑΛ 12023, οι κάτοικοι υποδείκνυαν και τις εξής λύσεις που όμως εκ του αποτελέσματος δε φαίνεται να υιοθετήθηκαν:

α) με την τοποθέτηση δεύτερης μηχανής άντλησης των ομβρίων υδάτων και γεννήτριας στην οδό Ελευθερίου και

β) με όποιους άλλους τρόπους κρίνει κατάλληλους η υπηρεσία σας».

Μάλιστα, στο τέλος της επιστολής σημείωναν ότι «επί σειρά ετών σας ενημερώνουμε με ποικίλους τρόπους για το πρόβλημα, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει από την υπηρεσία σας καμία ανταπόκριση».

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ… ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Ενάμιση περίπου χρόνο μετά, στις 3 Ιουλίου του 2020 κι ενώ το πρόβλημα χειροτέρευε, κάτοικοι των οδών Ελευθερίου, Ψυχικού, Μελιβοίας, Δοξαρά κι Ανατολής επανήλθαν με νέα επιστολή προς τη ΔΕΥΑΛ, με αριθμό πρωτοκόλλου 5715, στην οποία τόνιζαν τα εξής: «Όπως σας αναφέραμε και στην προηγούμενη αίτησή μας ( 4/ 12/ 19 αρ.πρωτ. 12023) στην οδό Ελευθερίου (τέρμα) ο μηχανισμός άντλησης ομβρίων υδάτων δεν επαρκεί γιατί δεν προλαβαίνει να απορροφήσει το νερό της βροχής και γίνονται διακοπές ρεύματος λόγω βροχής όπως έγινε και στις 6 Ιουνίου όπου σε διακοπή 10 λεπτών το νερό κόντεψε να μπει στα σπίτια μας και χρειάστηκε η επέμβαση της υπηρεσίας σας για την άντληση των υδάτων και το πλύσιμο των δρόμων. Γι’ αυτό ζητούμε α)τοποθέτηση δεύτερης αντλίας και β) τοποθέτηση γεννήτριας. Παρακαλούμε όπως ανταποκριθείτε».

Κάτοικοι της περιοχής πλέον έχουν εκκινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες μέσω ένδικων μέσων για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις, αλλά να αποφανθεί φυσικά και γιατί τόσα χρόνια ο Δήμος Λαρισαίων κώφευε…

Δείτε τις δύο επιστολές προς τη ΔΕΥΑΛ:



 ΕΝΗΜ

ΔΕΙΤΕ:”Βισκαδουράκης: Οι εισπρακτικές – κράτος δεν επέστρεψαν σε όλους όσους δικαιούνται τις ακατάσχετες αποζημιώσεις της πλημμύρας!!!
ΕΝΩΘΕΙΤΕ-ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ:https://www.artemis-sorras.gr/

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια